Visegrád Sportcentrum

Visegrád Sportcentrum - Free Sport Parks térkép

Utoljára frissítve: 2024-05-28

Visegrádra Szentendre irányából sokan csak a Rév utcai elágazásig megyünk, amin keresztül eljuthatunk a Fellegvárhoz, vagy éppen a visegrádi bobpályához. Amennyiben viszont tovább hajtunk a 11-es főúton, úgy 800 méter múlva elérhetünk a Visegrád Sportcentrum bejáratához, amely számtalan sport- és szabadidős lehetőséget kínál számunkra egy nem hétköznapi környezetben.

Visegrádi Sportcentrum kilátással a Börzsönyre

A Sportcentrum közvetlenül a Duna mellett terül el, így árvízi töltés határolja a Duna felöl, míg kilátásban egy 360 fokos panorámát élvezhetünk többek között a Visegrádi-hegységre és a túlparti Börzsönyre. Akik először járnak itt, azoknak annyira feltűnő ez a nem mindennapi környezet, hogy az első pillanatokban inkább ez viszi el a figyelmüket és el kell telnie egy kis időnek, hogy „megérkezzünk fejben” is.

A sportcentrum egész évben aktív sport és szabadidős programoknak ad helyet, valamint itt zajlanak a helyi foci csapat (Visegrád SE) edzései és többször állnak pályára itt más focicsapatok ellen. Van külön kiszolgáló épület, öltözővel, toalettel és vendáglátóegységgel. Lehetőség van vízisportolásra (kajakok, kenuk bérelhetőek teljes felszereléssel), piknikezésre, több helyen van tűzrakóhely, nyaranta pedig nyári táborok szervezhetőek, de céges és baráti rendezvények részére is ideális a helyszín. Igény esetén éjszakai gyalogtúrák, kisebb vízi túrák szervezését vagy éppen evezés oktatást vállalnak.

A sportcentrum területén térkövezett sétányok kötik össze az egyes helyszíneket, de a füvön is tudunk közlekedni.

öltöző és vendéglátóhelység - Visegrád Sportcentrum - Free Sport Parks blog
mediterrán stílusú kiszolgáló épület: öltöző- és vendéglátóhelységgel – Visegrád Sportcentrum
térkövezett sétány esti megvilágítással - Visegrád Sportcentrum - Free Sport Parks térkép
térkövezett sétány, háttérben a Börzsönnyel

hirdetés

 

tűzrakóhely asztalos padokkal - Visegrád Sportcentrum - Free Sport Parks blog
tűzrakóhely asztalos padokkal
kerékpártároló - Visegrád Szabadidőközpont - Free Sport Parks térkép
kerékpártároló
játszótér - Visegrád Szabadidőközpont - Free Sport Parks blog
játszótér háttérben a Visegrádi Várral
parkoló - Visegrád Sportcentrum - Free Sport Parks blog
tágas parkoló

A Visegrád Sportcentrum nyitvatartása szezonális. Facebook oldalukon (Visegrád Sportcentrum) érdemes tájékozódni az aktuális programokról, nyitvatartásról. A szabadidős lehetőségek után nézzük milyen sportolási lehetőségek várnak minket. Mi többször jártunk itt hévégén és a Sportcentrumot látogatóként mindig ingyenesen tudtuk igénybe venni (ennek ellenkezőjéről idáig nem találtunk konkrét információt). Szervezett programok, pályabérlés esetén pedig a hellyel érdemes egyeztetni.

hirdetés

 

Focipálya

Négyféle focipálya várja a látogatókat. A füves centerpálya elsődlegesen a sporteseményeknek van fenntartva, de edzésen/meccseken kívül itt is rugdosnak a lelkes látogatók. A centerpálya két oldalán van egy-egy kisebb méretű füves focipálya (grundpálya), ami inkább használható méretéből eredően is a szabadidősportra (többféle méretű kapukkal), valamint van egy nemrégiben átadott műfüves, sporthálóval és reflektrokkal megvilágítható focipálya, amely elsődlegesen bérelhető pályaként üzemel.

centerpálya - Visegrád Sportcentrum - Free Sport Parks térkép
a centerpálya
fűves grund focipálya - Visegrád Szabadidőközpont - Free Sport Parks blog
a fűves grund focipálya a Duna felöli oldalon – Visegrád Szabadidőközpont
kisméretű grund focipálya - Visegrád Sportcentrum - Free Sport Parks térkép
a kisméretű grund focipálya a főút felöli oldalon
műfüves focipálya - Visegrád Sportcentrum - Free Sport Parks térkép
a műfüves kisméretű focipálya, sporthálós kerítéssel és megvilágítással

Teqball

A centerpálya sarkánál találunk egy Teqball asztalt, füves talajon kihelyezve. Mellette fatörzsből kialakított kerékpártárolók vannak.

teqball asztal - Visegrád Szabadidőközpont - Free Sport Parks térkép
Teqball asztal – Visegrád Szabadidőközpont

 

Sakk

A kiszolgáló épület mellett asztalokat találunk padokkal, amelyel alkalmasak sakkozásra, asztali játékokra. A kilátás pedig magáért beszél.

sakkozásra alkalmas pados asztalok - Visegrád Sportcentrum - Free Sport Parks blog
sakkozásra alkalmas pados asztalok

hirdetés

Strandröplabda

A padok és asztalok mellett dupla strandröplapda pályát találunk. A pálya melletti fa oszlopokra függőágy, és slack szalag is rögzíthető.

röplabda pálya - Visegrád Sportcentrum - Free Sport Parks térkép
röplabda pálya – Visegrád Sportcentrum

Streetball

Szemben a röplabdapályával aszfaltfelületen pályavonalak nélküli streetball pályán játszhatunk. A palánk mögött sportháló van, így a félredobott labdák hamar visszakerülnek a játékba. A pálya mögött a játszótér és a csónaktároló látható.

streetball pálya - Visegrád Szabadidőközpont - Free Sport Parks blog
streetball pálya

Futópálya

A sportcentrum területén nincs külön kialakított futópálya, viszont a Duna felöli oldalon az árvízi töltés kiválóan alkalmas futásra. Nincs is jobb vízpart közelében futni panorámás kilátással. A centrum környezetében kb 1 km hosszú szakasz van, amin oda-vissza tudunk futni, kocogni.

töltés a szabadidőpark mögött, ami futásra is alkalmas - Free Sport Parks blog
töltés a szabadidőpark mögött, ami futásra is alkalmas

Megközelítés, térkép

A 11-es főúton haladva mind autóval, mind kerékpárral és gyalogosan könnyen megközelíthető, valamint a 880-as és 889-es buszjáratok Visegrád, Újtelep megállója pár méterre van a bejárattól. A centrumban ingyenes a parkolás.

 

hirdetés

 

A Visegrád Sportcentrum sporthelyszíneit “Visegrád | Visegrád Sportcentrum” néven találod meg a Free Sport Parks térképen:

 

hirdetés

 

Sportcentrummal kapcsolatos bejelentések

A sportcentrummal kapcsolatos bejelentéseket a Visegrádi Sportcentrum felé lehet megtenni.

Te is segítenéd a munkánkat?

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a közösségi sportlehetőségeket, amiben te is segíthetsz, ha az ADD TOVÁBB kampányunkban irodai vagy otthoni nyomtatóval kinyomtatható plakátot helyezel ki iskolád, munkahelyed, vagy üzleted faliújságjára. Köszönjük, ha követsz minket a lenti csatornák bármelyikén! #SportraFel

Csatlakozz te is "SPORTRA FEL" facebook csoportunkhoz (kattints a képre):

Free Sport Parks Pascal Ride fotó

Fehér Paszkál - online marketing és SEO szakértő, hobbi hegyikerékpáros. Jó ügyként céljául tűzte ki a Free Sport Parks térkép projekttel, hogy naprakész információkkal lássa el az embereket a közösségi sport lehetőségekről, valamint szakértői tanácsokkal támogassa az ügyben elkötelezett városokat, kerületeket közösségi sportaktivitásuk fejlesztésében.