III. Kerület Közösségi Sportoldala

Fedezd fel a III. kerület ingyenes közösségi sportparkjait, sportpályáit. Ismerd meg a kerület egészség- és sportkoncepcióját, közösségi sporteseményeit a Közösségi Sportvárosok programunk keretében.

III. kerület címere

Város: Budapest főváros budai oldalán
Megye: Pest
Régió: Közép-Magyarország

Óbuda észak kapuja és Budapest második legnagyobb kerülete! Változatos szabadidős lehetőséget kínál itt a természet: a vízpart, a hegyvidék, valamint a rengeteg sport és fitneszlétesítmény, parkok, bicikli- és kiránduló utak, strandok, és több különleges helyszín várja Óbudán a sportolni vágyókat.

Köztéri Sportok a III. Kerületben

A III. kerületben található köztéri közösségi sportparkok, sportpályák és számaik a térképen jelenleg szereplő helyszínek alapján:Térkép

Nézd meg a III. kerület köztéri sporthelyszíneit a térképen is (nagyíts a körökre, hogy lásd az összes sporthelyszínt):

A sportokat különböző színű kör ikonok jelölik a térképen. Amelyik körben “i” betű is szerepel, ott videón is bejárható a helyszín. A sportparkok, sportpályák részletesebb ismertetője elérhető a Közösségi SportparkPÉDIA oldalon. Az alábbi felosztásban lehet a sportokat be -és kikapcsolni a térképen:

 1. Street Workout Park, Parkour Park
 2. Fitneszpark, Erdei Tornapálya
 3. Fitneszpark+*
 4. Kosárlabda, Streetball
 5. Foci, Lábtenisz
 6. Ping-Pong, Tenisz
 7. Futás
 8. Skatepark, Gyorsasági Görkorcsolya, Görhoki
 9. Teqball, Röplabda, Tollaslabda
 10. Sakk, Petanque, Frizbi Golf

* Ahol legalább egy olyan eszköz is van, amin húzódzkodni is lehet. 

Free Sport Parks térkép - menü ikon Kattints a térkép bal felső sarkán a menü ikonra, hogy megjelenjen a sportok listája.

Sportok és Jelölések a Free Sport Parks térképen
Sportok és Jelölések a Free Sport Parks térképen

Amennyiben nem találnál egy helyszínt a térképen vagy meghibásodást, rongálást látsz egy sportparkban (pl. leszakadt kosárlabda gyűrű, stb), akkor küldd el nekünk! A térképet folyamatosan frissítjük és a meghibásodások kijavításában a Járókelő.hu van a segítségünkre, akik eljuttatják a bejelentést az illetékeshez, mert nem mindig a helyi önkormányzat üzemelteti az adott sportparkot, sportpályát:

Kerületinfó

Óbuda - Békásmegyer Önkormányzatának célja, hogy felhívja a III. kerületi lakosság figyelmét az egészséges, aktív életmód fontosságára. Napjainkban az egészség értékké vált, a mozgás is prevenció és ennek a fontosságának felismerése mind többekben jelentős szemléletváltozást hozott. Sportrendezvényeinken nem kiemelten a sportteljesítményt helyezik előtérbe, hanem a részvétel fontosságát hangsúlyozzák. A sport fontos szerepet játszik a fizikai és mentális egészség megőrzésében, az egészségtudatos életmód és magatartás kialakításában.

III. kerületi sportintézmények, ahol a helyi lakosok és a látogatók ingyen vagy kedvezményesen használhatják a pályákat, eszközöket, a kerület köztéri, közösségi sport lehetőségei mellett:

 

III. kerületi Torna és Vívó Egylet (TVE)
1037 Budapest, Kalap utca 1.

 • Kedvezmény mindenkinek:

Kerületünkben minden évben az alábbi nagyobb, ingyenes közösségi sporteseményeket rendezzük meg a "Szabadidő, Szeretem!" óbudai sportrendezvény-sorozat keretein belül:

Március:

Április:

Május:

Június:

Szeptember:

Október:

Az alábbi csatornákon követheted a kerületet és tájékozódhatsz bővebben is a sporteseményeiről, híreiről:

Közösségi Sportnaptár

Ebben a naptárban böngészhetsz Budapest III. kerületének közösségi sport programjai között:

"A sportolás legyen része az életednek, legyen része az egészségednek!"

Free Sport Parks