Közösségi Sportváros Vagyunk

"Közösségi Sportváros Vagyunk" kezdeményezésünk legfőbb célja, hogy az embereket a városokban is közelebb hozzuk a rendszeres testmozgáshoz. Városonként egységes felületen mutatjuk meg naprakész információkkal a lakóhelyünkön elérhető, ingyenes közösségi sportlehetőségeket vagy éppen a helyi közösségi sporteseményeket, helyi kedvezményeket. A közreműködő városoknak elérhető egy komplex városmarketing eszköztár is. Közösségi sporttereik aktiválásával hatékonyabban motiválhatják lakosaikat, hogy rendszeresen tegyenek egészségükért.

hirdetés

 

Saját közösségi sportoldal városoknak

A városoknak, kerületeknek saját online felületet biztosítunk számos funkcióval, hogy naprakészen megismertethessék a lakosaikkal, látogatóikkal közösségi sportlehetőségeiket, kedvezményeiket és sportprogramjaikat. A városmarketinget támogató kezdeményezéshez csatlakozók a “KÖZÖSSÉGI SPORTVÁROS VAGYUNK” logóval is fel tudják hívni erre a figyelmet és az adatlapjukat a saját weboldalukon is meg tudják jeleníteni:

Közösségi Sportváros Vagyunk adatlap funkciói - Free Sport Parks térkép

Képzések

A Közösségi SPORTVÁROSOK-nak olyan interaktív képzési és edzési programokat is kínálunk, amivel a városokban dolgozó fitnesz és testnevelő szakemberek be tudják vonni a lakosok mindennapjaiba a kültéri közösségi mozgás lehetőségeket is, mint rendszeres testmozgást és egészségmegőrző aktivitást.

Bemutatók

Interaktív és motiváló bemutató edzések tanácsadással felnőtteknek, gyerekeknek a rendszeres testmozgás népszerűsítésére, a közösségi sportterek helyes használatának megmutatására.

Közösségi Sportnap kezdeményezés

A Közösségi Sportváros programunk egyik célja, hogy a jövőben országosan elinduljon egy Közösségi Sportnap rendezvénysorozat is, ahol a városok, kerületek a saját közösségi sportterein rendeznek programokat, ezzel is népszerűsítve a közösségi sportolást és az adott parkban, pályán űzhető sportokat a lakosok és látogatók körében.

Eddz Okosan QR-kód matrica

A csatlakozott városok  az "Eddz Okosan" QR-kód matricákkal is megkönnyíthetik közösségi sporttereik használatát.

Plakátok

Rendelkezésre bocsátunk letölthető magyar és angol nyelvű plakátokat, hogy a városok, kerületek erősíthessék a közösségi sportkommunikációt intézményeikben is (pl. iskolákban, hivatalokban, egészségházakban, rendelőkben, stb.)

Free Sport Parks térkép - magyar nyelvű plakát

Visszajelzések

A közösségi sportparkok fejlesztésével a szabadidősport területén, több szempontból is hiánypótlónak és hasznosnak tartom a Free Sport Parks gyűjtőportált. Amikor a II. kerület tekintetében közösségi sport fejlesztésen gondolkodtam egy éve, hasonlóan álmodtam meg a II. kerület közösségi sportoldalát, mint ahogy a Free Sport Parks közreműködésével megvalósult, illetve azokat az „okos” sportparkokat, melyeket elsőként a II. kerületben kezdtünk el együttműködve fejleszteni.
Harmati Balázs, szervezési vezető II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. - www.masodikkeruletsport.hu

Statisztikák, kimutatások

A településeken, városokon felül megyei, regionális és országos szinten is olyan adatokat és statisztikákat tudunk készíteni, amelyek jól használhatóak hazai és nemzetközi tanulmányokhoz, beszámolókhoz is a közösségi sportterek további fejlesztéseiben, vizsgálataiban.

Régiók

Hazánk 19 megyéje és Budapest főváros hét úgynevezett tervezési-statisztikai régióba van sorolva (lásd lentebb a csoportosítást).

Régiók - Közösségi Sportváros - Free Sport Parks térkép
Magyarország régiói

 

Sporthelyszínek megoszlása a régiókban

A régiók között így oszlanak meg a Free Sport Parks térképen jelenleg szereplő sporthelyszínek százalékosan (Budapest sporthelyszínei nélkül):

 

Budapest 23 kerülete

Budapest 23 kerületével a Közép-Magyarország régió része és egyben az ország legnagyobb népességű települése is, ezért mint külön területi egységet kezeljük. A kerületek között így oszlanak meg a térképen jelenleg szereplő sporthelyszínek százalékosan:

 

Városok a régiókban

Fővárosunkon kívül további 345 város található (beleértve a megyeszékhelyeket és a megyei jogú városokat is) országszerte. A 346 város így oszlik meg szám szerintrégiók között:

Mi a te sportod?

Gyűjtjük a visszajelzéseket, hogy a közösségi sportparkok és sportpályák közül melyek a legnépszerűbbek, illetve mire lenne még igény a városokban, kerületekben. Segítsd te is a közösségi sportterek fejlődését és szavazz az általad kedvelt sportparkokra, sportpályákra! A sportparkok, sportpályák részletesebb ismertetője elérhető a Közösségi SportparkPÉDIA oldalon.

hirdetés

 

Blog

Városkapu Park - Újpest, Budapest - Free Sport Parks blog

Városkapu Park

Utoljára frissítve: 2024-05-23 A Városkapu park Újpest (Budapest IV. kerület) egyik legújabb zöld közösségi parkja. A kerület ” Újpest Kapuja” térségmegújítási és városrehabilitációs projektjének köszönhetően […]

Újfajta kondiparkok - Free Sport Parks Blog

Újfajta Kondiparkok

Utoljára frissítve: 2024-05-23 Egyre nagyobb számban létesülnek szabadtéri ingyenesen használható kondiparkok, amelyek révén egyre több helyen tudunk teljes testet megmozgató edzéseket végezni. Az elmúlt években […]

Máriaremetei Közösségi Liget - Free Sport Parks Blog

Máriaremetei Közösségi Liget

Utoljára frissítve: 2024-05-28 A máriaremetei Közösségi Liget (Budapest II. kerület) néven teljes megújuláson és átalakuláson esett át a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont és Közösségi […]

MUTASD MINDET

"A sportolás legyen része az életednek, legyen része az egészségednek!"

Free Sport Parks