XIII. Kerület Közösségi Sportoldala

Fedezd fel a XIII. kerület ingyenes közösségi sportparkjait, sportpályáit. Ismerd meg a kerület egészség- és sportkoncepcióját, közösségi sporteseményeit a Közösségi Sportvárosok programunk keretében.

 

13. kerület címere - Közösségi Sportváros - Free Sport Parks térkép
13. kerület címere

Város: Budapest főváros pesti oldalán
Megye: Pest
Régió: Közép-Magyarország

A 13. kerület Angyalföld, Göncz Árpád városközpont, Újlipótváros, Vizafogó városrészekből és a Népsziget déli részéből álló Budapest szívében található kerület.

Köztéri Sportok a XIII. Kerületben

A XIII. kerületben található köztéri közösségi sportparkok, sportpályák és számaik a térképen jelenleg szereplő helyszínek alapján:
Térkép

Nézd meg a XIII. kerület köztéri sporthelyszíneit a térképen is (nagyíts a körökre, hogy lásd az összes sporthelyszínt):

A sportokat különböző színű kör ikonok jelölik a térképen. Amelyik körben “i” betű is szerepel, ott videón is bejárható a helyszín. A sportparkok, sportpályák részletesebb ismertetője elérhető a Közösségi SportparkPÉDIA oldalon.  Az alábbi felosztásban lehet a sportokat be -és kikapcsolni a térképen:

 1. Street Workout Park, Parkour Park
 2. Fitneszpark, Erdei Tornapálya
 3. Fitneszpark+*
 4. Kosárlabda, Streetball
 5. Foci, Lábtenisz
 6. Ping-Pong, Tenisz
 7. Futás
 8. Skatepark, Gyorsasági Görkorcsolya, Görhoki
 9. Teqball, Röplabda, Tollaslabda
 10. Sakk, Petanque, Frizbi Golf

* Ahol legalább egy olyan eszköz is van, amin húzódzkodni is lehet. 

Free Sport Parks térkép - menü ikon Kattints a térkép bal felső sarkán a menü ikonra, hogy megjelenjen a sportok listája.

Sportok és Jelölések a Free Sport Parks térképen
Sportok és Jelölések a Free Sport Parks térképen

Amennyiben nem találnál egy helyszínt a térképen vagy meghibásodást, rongálást látsz egy sportparkban (pl. leszakadt kosárlabda gyűrű, stb), akkor küldd el nekünk! A térképet folyamatosan frissítjük és a meghibásodások kijavításában a Járókelő.hu van a segítségünkre, akik eljuttatják a bejelentést az illetékeshez, mert nem mindig a helyi önkormányzat üzemelteti az adott sportparkot, sportpályát:

Kerületinfó

Nyolc helyszínen, valamint a kerület több szabadtéri pontján kívánunk aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújtani az év minden napján. Célunk, hogy színvonalas, minden korosztály igényeit kielégítő, sportprogramokat kínáljunk mindazoknak, akik hasznosan kívánják eltölteni szabadidejüket. Folyamatosan megújuló programkínálatunk mellett ápoljuk helyi sporthagyományainkat, lehetőséget kínálunk számos sportág kipróbálására.

XIII. kerületi sportintézmények, ahol a helyi lakosok és a látogatók ingyen vagy kedvezményesen használhatják a pályákat, eszközöket, a kerület köztéri, közösségi sport lehetőségei mellett:

 

Angyalföldi Sportközpont 
1139 Budapest, Rozsnyay utca 4.

 • Kedvezmény csak kerületi lakosoknak:
  • Kerületi partnerkártyával: ingyenes ping-pong lehetőség
  • Kerületi partnerkártyával: ingyenes nyugdíjas torna

További információ: https://www.kozszolgaltato.bp13.hu/sport/letesitmenyek/angyalfoldi-sportkozpont-sportcsarnoka/

Kerületünkben minden évben az alábbi nagyobb, ingyenes közösségi sporteseményeket rendezzük meg.

Május:

 • Családi Sport és Életmódnap:
  • 2019-től két régi rendezvényünket öltöztetjük új köntösbe, így hozzuk létre az első Családi Sport- és Életmódnapot. A sport és a mozgás mellett főszerepet kap az egészséges életmódra való ösztönzés, egészségügyi szűrések és tanácsadások is megtalálhatók lesznek a programban.
  • További információ: https://sport13.hu

Június:

 • Sportdélután a Rákos patak partján
  • A sportos délután programjait úgy állítjuk össze, hogy minden korosztály igényeit kielégítse, kiemelt figyelmet fordítva az újításokra, valamint a programokba a helyszín adta lehetőségeket bevonva. Így a futókör használatával fotocellás sebességmérő futásra invitáljuk majd a látogatókat.
  • A testedző téren profik mutatnák be egy rövid bemutatót tartva, hogy milyen különleges feladatokat lehet végrehajtani egy-egy eszközön, és a bátrak velük együtt ügyeskedhetnek majd a szereken. A nagyobb gyerekek és szüleik amellett, hogy birtokba vehetik majd a felújított területet, számukra is készülünk egy könnyedebb, 4-8 elemből felállított akadálypályával, world jumping trambulinnal és VIADAL célfallal.
  • Az új kerékpár sávot hagyományosnak egyáltalán nem mondható trükkös kerékpárokkal is ki lehet majd próbálni. A szépkorúakat nordic walking sétára invitálnánk a területen, és a kialakított tanösvényt járnák be szakértő segítségével.
  • További információ: https://sport13.hu

 

Az alábbi csatornákon követheted a kerületet és tájékozódhatsz bővebben is a sporteseményeiről, híreiről:

Közösségi Sportnaptár

Ebben a naptárban böngészhetsz Budapest XIII. kerületének közösségi sport programjai között:

"A sportolás legyen része az életednek, legyen része az egészségednek!"

Free Sport Parks