XIII. Kerület Közösségi Sportoldala

Fedezd fel a XIII. kerület ingyenes közösségi sportparkjait, sportpályáit. Ismerd meg a kerület sportkoncepcióját, kedvezményeit, közösségi sporteseményeit a "Közösségi Sportváros Vagyunk" program keretében.

hirdetés

Közösségi sportterek a XIII. kerületben

A XIII. kerületben található köztéri közösségi sportparkok, sportpályák és számaik a térképen jelenleg szereplő helyszínek alapján:

Térkép

Nézd meg a XIII. kerület köztéri sporthelyszíneit (nagyíts a körökre, hogy lásd az összes sporthelyszínt):

A térképen különböző színű kör ikonok jelölik a közösségi sporttereket. A sportokról további információkat olvashatsz a Közösségi SportparkPÉDIA oldalon.

Free Sport Parks térkép - menü ikon Kattints a menü ikonra a térkép bal felső sarkán, hogy megjelenjen a sportok listája.


Milyen idő van kint? Budapest előrejelzés
Ha nem találsz egy helyszínt vagy valamelyiknél meghibásodást, rongálást látsz, akkor küldd el nekünk! A térképet folyamatosan frissítjük.

Kerületinfó

Város: Budapest (pesti oldal), Megye: Pest, Régió: Közép-Magyarország

13. kerület címere - Közösségi Sportváros - Free Sport Parks térképXIII. kerület címere

A XIII. kerület Angyalföld, Göncz Árpád városközpont, Újlipótváros, Vizafogó városrészekből és a Népsziget déli részéből álló Budapest szívében található kerület.

hirdetés

XIII. kerület közösségi sportképe

közösségi sportinformációk

Nyolc helyszínen, valamint a kerület több szabadtéri pontján kívánunk aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújtani az év minden napján. Célunk, hogy színvonalas, minden korosztály igényeit kielégítő, sportprogramokat kínáljunk mindazoknak, akik hasznosan kívánják eltölteni szabadidejüket. Folyamatosan megújuló programkínálatunk mellett ápoljuk helyi sporthagyományainkat, lehetőséget kínálunk számos sportág kipróbálására.

XIII. kerületi sportintézmények, ahol a helyi lakosok és a látogatók ingyen vagy kedvezményesen használhatják a pályákat, eszközöket, a kerület köztéri, közösségi sport lehetőségei mellett:

Angyalföldi Sportközpont 
1139 Budapest, Rozsnyay utca 4.

 • Kedvezmény csak kerületi lakosoknak:
  • Kerületi partnerkártyával: ingyenes ping-pong lehetőség
 • Kerületi partnerkártyával: ingyenes nyugdíjas torna

További információ: https://www.kozszolgaltato.bp13.hu/sport/letesitmenyek/angyalfoldi-sportkozpont-sportcsarnoka/

Kerületünkben minden évben az alábbi nagyobb, ingyenes közösségi sporteseményeket rendezzük meg.

Május:

 • Családi Sport és Életmódnap:
  • 2019-től két régi rendezvényünket öltöztetjük új köntösbe, így hozzuk létre az első Családi Sport- és Életmódnapot. A sport és a mozgás mellett főszerepet kap az egészséges életmódra való ösztönzés, egészségügyi szűrések és tanácsadások is megtalálhatók lesznek a programban.
  • További információ: https://sport13.hu

Június:

 • Sportdélután a Rákos patak partján
  • A sportos délután programjait úgy állítjuk össze, hogy minden korosztály igényeit kielégítse, kiemelt figyelmet fordítva az újításokra, valamint a programokba a helyszín adta lehetőségeket bevonva. Így a futókör használatával fotocellás sebességmérő futásra invitáljuk majd a látogatókat.
  • A testedző téren profik mutatnák be egy rövid bemutatót tartva, hogy milyen különleges feladatokat lehet végrehajtani egy-egy eszközön, és a bátrak velük együtt ügyeskedhetnek majd a szereken. A nagyobb gyerekek és szüleik amellett, hogy birtokba vehetik majd a felújított területet, számukra is készülünk egy könnyedebb, 4-8 elemből felállított akadálypályával, world jumping trambulinnal és VIADAL célfallal.
  • Az új kerékpár sávot hagyományosnak egyáltalán nem mondható trükkös kerékpárokkal is ki lehet majd próbálni. A szépkorúakat nordic walking sétára invitálnánk a területen, és a kialakított tanösvényt járnák be szakértő segítségével.
  • További információ: https://sport13.hu

Az alábbi csatornákon követheted a kerületet és tájékozódhatsz bővebben is a sporteseményeiről, híreiről:

Közösségi Sportnaptár

Ebben a naptárban böngészhetsz Budapest XIII. kerületének közösségi sport programjai között:

"A sportolás legyen része az életednek, legyen része az egészségednek!"

Free Sport Parks