Frizbi Golf

Ismerd meg röviden, hogyan jelöljük a térképen, mik a Frizbi Golf pályájának jellemzői és melyek a főbb játékszabályai.

hirdetés

Frizbi Golf jelölése - Free Sport Parks térkép

Címkéje a térképen: Disc Golf

A Frizbi Golf jelölése a térképen a türkiz zöld kör ikon. Az i-betűs körrel jelölt helyszíneknél az adatlapon extra funkciók is elérhetőek (pl. értékelés, kép és videó hozzáadás).

Frizbi golf jellemzői

A Frizbi Golf pályájának legfőbb ismérve, hogy ún. láncos kosarak vannak felálllítva egy parkban vagy fás, bokros területen.

Frizbi Golf pálya - Budapest (III. kerület), Testvérhegyi lejtő - Free Sport Parks Térkép
Frizbi Golf pálya - Budapest (III. kerület), Testvérhegyi lejtő
  • Elnevezései: Frizbi Golf / Disc Golf
  • Pálya borítása: füves talaj
  • Nyitva tartás: általában 0-24 órában nyitva vannak, de van köztük olyan is, amelyik bekerített helyen van, korlátozott nyitvatartással (pl napfelkeltétől napnyugtáig, stb.), amit a bejáratnál feltűntetnek.

Mindig ügyeljünk a parkok, eszközök és pályák tisztaságára és a higiéniára, hogy legközelebb is vidáman menjünk oda sportolni! Ha pedig rongálást, hibát észlelsz, akkor jelentsd be nekünk, hogy mielőbb kijavíthassák az illetékesek. "Tiszta sportpark, rendes sportolók"

hirdetés

Frizbi Golf pálya részei

Játék, pálya, eszközök:

  • A disc golf (frizbi golf) a frizbikkel, vagy hivatalosabb nevén repülő korongokkal űzhető sportágak egyik fajtája.
  • A játék sok szempontból hasonlít a hagyományos, ütőkkel és labdával játszott golfhoz: a játék célja, hogy a játékosok minél kevesebb frizbi dobással eltaláljanak egy célpontot.
  • A játékhoz alapvetően kifejezetten erre a célra gyártott frizbikre, és egy kifejezetten erre a célra gyártott célpontként szolgáló láncos kosárra van szükség, de amennyiben ezek nem elérhetőek, úgy bármilyen frizbivel lehet játszani, és célpontként gyakorlatilag bármilyen tereptárgyat ki lehet jelölni.
  • A disc golfot előre telepített disc golf pályákon, vagy ezek hiányában bármilyen nagyobb parkban, réten, erdőben játszák.
  • A pályák általában 9, de max 18 lyukkal vannak kialakítva. És egy kosárra több lyuk is mutathat.
  • A területen elhelyezkedő fák, villanyoszlopok, bokrok, és egyéb tereptárgyak pedig csak izgalmasabbá és kihívásokkal telibbé teszik a játékot.

 

(Kép forrása: disc-golf.hu)

Frizbi Golf pálya - Free Sport Parks térkép
Frizbi Golf pálya

Frizbi golf  szabályok röviden

A jelöléseken és az általános jellemzőkön túl ismerd meg az alapvető szabályokat is.

A fenti szabályok és további információk a Disc Golf Magyarország oldalán érhetőek el.

Sportközösségek

Itt gyűjtjük azokat a sportközöségeket, ahol ingyenesen is tartanak rendszeres foglalkozásokat, edzéseket és/vagy tanácsadást a kültéri, közösségi frizbi golf pályákon. Te is javasolhatsz ilyen sportközösségeket, amit a lenti gombra kattintva tudsz elküldeni nekünk.

"A sportolás legyen része az életednek, legyen része az egészségednek!"

Free Sport Parks