Újfajta Kondiparkok

Újfajta kondiparkok - Free Sport Parks Blog

Utoljára frissítve: 2024-05-23

Egyre nagyobb számban létesülnek szabadtéri ingyenesen használható kondiparkok, amelyek révén egyre több helyen tudunk teljes testet megmozgató edzéseket végezni. Az elmúlt években a street workout parkok folyamatosan fejlődtek; strukturáltabbak lettek, finomodtak az eszközök (fogások, felületek, formák változtatásával) és egyre több kényelmi funkcióval kerültek kialakításra, mint például pad, szemetes, ivókút, kerékpártároló, világítás vagy éppen az eszközök használatát segítő információs táblák. Az utóbbi időben pedig egy újabb trend kezdett terjedni.

 

hirdetés

 

Kondiparkok kardiófunkcióval

A legújabb kondiparkoknál fitneszparkokból tettek be fitneszgépeket, mint például a Budakeszin nem régiben létesített street workout parkban. Sajáttestsúlyos edzéseinket a fitneszgépek révén kiegészíthetjük kardiógyakorlatokkal, valamint a bemelegítésnél és a sportolásunkat lezáró nyújtásnál, levezetésnél szintén jól jöhetnek. Természetesen, ha valaki csak kardiózni szeretne, akkor most már ez sem akadály egy kondiparkban. Ezek a típusú street workout parkok többféle méretben és eszközparkkal készülnek. Ebben a kisebb kondiparkban három fitneszállomás van négy géppel:

elliptikus tréner - Újfajta kondiparkok - Free Sport Parks Térkép
elliptikus tréner gumimarkolattal

 

kézi kerékpár - Újfajta kondiparkok - Free Sport Parks Térkép
kézi kerékpár a karok és vállövek megmozgatására

 

csípőmozgató és lábtárogató fitneszgép - Újfajta kondiparkok - Free Sport Parks Blog
csípőmozgató és lábtárogató fitneszgép

 

hirdetés

 

Mobiltartó a fitneszgépeken

A másik újdonság, hogy a fitneszgépekre mobiltartókat szereltek. A kondi termekben gyakori, hogy kardiózás közben TV-t nézünk, így most már itt sincs akadálya, ha pl ellipszis trénerezés közben videót szeretnénk nézni, mert a mobilunkat könnyen magunk elé tudjuk tenni. A videós tartalmaknál ne felejtsétek, hogy a leggyakoribb fitneszgépekhez és kondipark eszközökhöz elérhetőek a hivatásos edzőkkel összeállított Eddz Okosan a fitneszparkban és Eddz Okosan a kondiparkban útmutató videói.

mobiltartó az elliptikus tréneren - Újfajta kondiparkok - Free Sport Parks Térkép
mobiltartó az elliptikus tréneren

 

mobiltartó a kézi kerékpáron - Újfajta kondiparkok - Free Sport Parks Térkép
mobiltartó a kézi kerékpáron

 

mobiltartó a csípőmozgató fitneszgépen - Újfajta kondiparkok - Free Sport Parks Blog
mobiltartó a csípőmozgató fitneszgépen

 

hirdetés

 

Térkép

 

A cikkben bemutatott kondiparkot “Budakeszi | Liget u.” néven találod meg a Free Sport Parks térképen:

 

 

Te is segítenéd a munkánkat?

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a közösségi sportlehetőségeket, amiben te is segíthetsz, ha az ADD TOVÁBB kampányunkban irodai vagy otthoni nyomtatóval kinyomtatható plakátot helyezel ki iskolád, munkahelyed, vagy üzleted faliújságjára. Köszönjük, ha követsz minket a lenti csatornák bármelyikén! #SportraFel

Csatlakozz te is "SPORTRA FEL" facebook csoportunkhoz (kattints a képre):

Free Sport Parks Pascal Ride fotó

Fehér Paszkál - online marketing és SEO szakértő, hobbi hegyikerékpáros. Jó ügyként céljául tűzte ki a Free Sport Parks térkép projekttel, hogy naprakész információkkal lássa el az embereket a közösségi sport lehetőségekről, valamint szakértői tanácsokkal támogassa az ügyben elkötelezett városokat, kerületeket közösségi sportaktivitásuk fejlesztésében.