Fitneszpark

Ismerd meg röviden, hogyan jelöljük a térképen és egyáltalán mi az a köztéri Fitneszpark, milyen eszközök találhatóak ott és alapvetően milyen gyakorlatok végezhetőek rajtuk.

hirdetés

Fitneszpark - Free Sport Parks térkép

Címkéje a térképen: Fitness Park

A Fitneszparkok jelölése a térképen a citromsárga kör ikon. Az i-betűs körrel jelölt helyszíneknél az adatlapon extra funkciók is elérhetőek (pl. értékelés, kép és videó hozzáadás). A  Fitneszparkoknál megnézhetőek az adatlapon az EDDZ OKOSAN videók is (lásd lentebb).

Kültéri fitneszpark jellemzői

A Fitneszpark legfőbb ismérve, hogy jellemzően fitneszgépekből áll össze, amiken ülő vagy álló pozícióban tudunk dinamikus gyakorlatokat végezni. Ezeken a  fitneszgépeken ellenállásként mindig a saját testsúlyunk szolgál. A Fitneszparkokban találhattok még Kondipark eszközöket is, pl. Párhuzamos korlát, Multi tréner, az eszközökről bővebb információ az "Eddz Okosan" menüpontnál található.

Fitneszpark Óbudán (Budapest, III. kerület) a Laktanya utcában
Fitneszpark Óbudán (Budapest, III. kerület) a Laktanya utcában
  • Elnevezései: általában Fitneszpark / Felnőtt játszótér
  • Korosztály: 14 éves kortól (10-14 év között felnőtt felügyeletével)
  • Gyakorlatok jellege: jellemzően kardió gyakorlatok, alacsony terhelés mellett magas ismétlésszámmal végezhetőek.
  • Fitneszgépek: több gyártó van a piacon. Ezek kialakítása kissé eltér egymástól, de általában a színeikről felismerhetőek a különbőző gyártók gépei, a legjellemzőbbek pl. narancssárga-fehér, világoszöld-szürke, piros-citromsárga, bordó-bézs színkombinációk.
  • Talaj borítása: általában gumi / föld / sóder / aszfalt / térkő
  • Fontos: a gépekre való fel- és leszálláskor mindig kapaszkodjunk vagy támaszkodjunk egyik kezünkkel.
  • Nyitva tartás: általában 0-24 órában nyitva vannak, de van köztük olyan is, amelyik bekerített helyen van, korlátozott nyitvatartással (pl napfelkeltétől napnyugtáig, stb.), amit a bejáratnál feltűntetnek.

Mindig ügyeljünk a parkok, eszközök és pályák tisztaságára és a higiéniára, hogy legközelebb is vidáman menjünk oda sportolni! Ha pedig rongálást, hibát észlelsz, akkor jelentsd be nekünk, hogy mielőbb kijavíthassák az illetékesek. "Tiszta sportpark, rendes sportolók"

hirdetés

Eddz Okosan a Fitneszparkban!

A Free Sport Parks, Pálvölgyi Zsolt és Ruska Roland az "Eddz Okosan Pálvölgyi Zsolttal és Ruska Rolanddal a Fitneszparkban" videó sorozattal szeretne segíteni abban, hogy még többen ismerjék meg közelebbről a Fitneszparkok eszközeit és helyes használatukat. A gyakorlatokat ki is kikockáztuk a videókban, ahol rövid felirattal is jelöljük, hogy az egyes lépéseknél mire kell figyelni, amit részletesebben pedig a videók leírásaiban olvashattok el.

Eddz Okosan Fitneszparkban videok felirattal

Sportközösségek

Itt gyűjtjük azokat a sportközöségeket, ahol akár ingyenesen is tartanak rendszeres foglalkozásokat, edzéseket és/vagy tanácsadást a kültéri Fitneszparkokban. Te is javasolhatsz ilyen sportközösségeket, amit a lenti gombra kattintva tudsz elküldeni nekünk.

Fitneszparkok videóval

 

"A sportolás legyen része az életednek, legyen része az egészségednek!"

Free Sport Parks