Parkour Park

Ismerd meg röviden, hogyan jelöljük a térképen, mi jellemző a Parkour pályára és melyek ennek a mozgásformának a főbb ismérvei.

hirdetés

Parkour jelölése - Free Sport Parks térkép

Címkéje a térképen: Parkour Park

A Parkour jelölése a térképen az olívazöld kör ikon. Az i-betűs körrel jelölt helyszíneknél extra funkciók is elérhetőek az adatlapon (pl. értékelés, kép és videó hozzáadás).

Parkour jellemzői

A Parkour Park legfőbb ismérve, hogy jellemzően vízszintes, függőleges, ferde és hajlított rudakból, falelemekből álló eszközökből tevődik össze, amelyek gömbökön keresztül kacspolódnak egymáshoz, amiken a Parkour mozgásforma elemei gyakorolhatók.

Parkour Park - Budapest (XII. kerület), Városmajor - Free Sport Parks térkép
Parkour Park - Budapest (XII. kerület), Városmajor
  • Elnevezései: Parkour Park / Parkour Pálya / Freerunning / Szabadfutás
  • Pálya borítása: gumi
  • Nyitva tartás: általában 0-24 órában nyitva vannak, de van köztük olyan is, amelyik bekerített helyen van, korlátozott nyitvatartással (pl napfelkeltétől napnyugtáig, stb.), amit a bejáratnál feltűntetnek.

Mindig ügyeljünk a parkok, eszközök és pályák tisztaságára és a higiéniára, hogy legközelebb is vidáman menjünk oda sportolni! Ha pedig rongálást, hibát észlelsz, akkor jelentsd be nekünk, hogy mielőbb kijavíthassák az illetékesek. "Tiszta sportpark, rendes sportolók"

hirdetés

Parkour magyarul

A jelöléseken és az általános jellemzőkön túl ismerd meg a Parkour, valamint a Freerunning (Szabadfutás) mozgásforma főbb ismérveit is.

A Parkour lényege

  • A parkour olyan extrém sport, amelyben akadályokon keresztül jutunk el minél effektívebben (gyorsan, kevés energia befektetéssel) egyik helyről a másikra.
  • A parkour lényege az, hogy A pontból B pontba minél gyorsabban és minél látványosabban jussunk el.

(Kép forrása: Wikipedia)

Parkour lényege - Free Sport Parks térkép

Az ismertető forrása és további információk a Wikipedia Parkour oldalán érhetőek el.

Sportközösségek

Itt gyűjtjük azokat a sportközöségeket, ahol akár a a kültéri, közösségi sportparkokban, sportpályákon ingyenesen is tartanak rendszeres foglalkozásokat, edzéseket és/vagy tanácsadást a Parkour sporttal kapcsolatban. Te is javasolhatsz ilyen sportközösségeket, amit a lenti gombra kattintva tudsz elküldeni nekünk.

"A sportolás legyen része az életednek, legyen része az egészségednek!"

Free Sport Parks