Street Workout Park, Kondipark

Ismerd meg röviden, hogyan jelöljük a térképen és egyáltalán mi az a köztéri Street Workout Park (másnéven Kondipark), milyen eszközök találhatóak ott és alapvetően milyen gyakorlatok végezhetőek rajtuk.

hirdetés

Street Workout Park jelölése - Free Sport Parks térkép

Címkéje a térképen: Street Workout Park

A Street Workout Park (Kondipark) jelölése a térképen a narancssárga kör ikon. Az i-betűs körrel jelölt helyszíneknél az adatlapon extra funkciók is elérhetőek (pl. értékelés, kép és videó hozzáadás). A Street Workout Parkoknál megnézhetőek az adatlapon az EDDZ OKOSAN videók is (lásd lentebb).

Kültéri kondipark jellemzői

A kondipark (street workout park) legfőbb ismérve, hogy jellemzően vízszintes, függőleges és ferde rudakból álló eszközökből tevődik össze, amiken számtalan saját testsúlyos gyakorlat végezhető.

Street Workout Park - Budapest (II. kerület) Zsigmond tér
Street Workout Park, Kondipark - Budapest (II. kerület) Zsigmond tér
  • Elnevezései: általában Street Workout Park / Kondipark / Felnőtt játszótér
  • Korosztály: 14 éves kortól (10-14 év között felnőtt felügyeletével)
  • Gyakorlatok jellege: jellemzően erősítő gyakorlatok
  • Eszközparkok: több gyártó van a piacon. Ezek kialakítása kissé eltér egymástól, de általában a színeikről felismerhetőek a különbőző gyártók parkjai, a legjellemzőbbek pl. fekete-szürke, zöld-fekete, narancssárga-fekete színkombinációk.
  • Talaj borítása: általában gumi / föld / sóder / aszfalt / térkő
  • Nyitva tartás: általában 0-24 órában nyitva vannak, de van köztük olyan is, amelyik bekerített helyen van, korlátozott nyitvatartással (pl napfelkeltétől napnyugtáig, stb.), amit a bejáratnál feltűntetnek.

Mindig ügyeljünk a parkok, eszközök és pályák tisztaságára és a higiéniára, hogy legközelebb is vidáman menjünk oda sportolni! Ha pedig rongálást, hibát észlelsz, akkor jelentsd be nekünk, hogy mielőbb kijavíthassák az illetékesek. "Tiszta sportpark, rendes sportolók"

hirdetés

Kondipark gyakorlatok

A Free Sport Parks és Radányi Norbert az "Eddz Okosan Radányi Norberttel a Kondiparkban" videó sorozattal szeretne segíteni abban, hogy még többen ismerjék meg közelebbről a Street Workout Park / Kondipark eszközeit és helyes használatukat egy-egy alapgyakorlaton keresztül. A gyakorlatokat ki is kikockáztuk a videókban, ahol rövid felirattal is jelöljük, hogy az egyes lépéseknél mire kell figyelni, amit részletesebben pedig a videók leírásaiban olvashattok el.

Eddz Okosan Kondiparkban videok felirattal

Sportközösségek

Itt gyűjtjük azokat a sportközöségeket, ahol akár ingyenesen is tartanak rendszeres foglalkozásokat, edzéseket és/vagy tanácsadást a kültéri kondiparkokban, street workout parkokban. Te is javasolhatsz ilyen sportközösségeket, amit a lenti gombra kattintva tudsz elküldeni nekünk.

Szabadtéri kondiparkok videóval

 

"A sportolás legyen része az életednek, legyen része az egészségednek!"

Free Sport Parks