Fitneszpark plusz

Ismerd meg röviden, hogyan jelöljük a térképen és mit értünk a Fitneszpark plusz (Fitneszpark+) elnevezés alatt, milyen eszközök találhatóak ott és alapvetően milyen gyakorlatok végezhetőek rajtuk.

hirdetés

Fitneszpark plusz - Free Sport Parks térkép

Címkéje a térképen: Fitness Park+

A Fitneszpark+ jelölése a térképen az élénk kék kör ikon. Az i-betűs körrel jelölt helyszíneknél az adatlapon extra funkciók is elérhetőek (pl. értékelés, kép és videó hozzáadás). A  Fitneszparkoknál és a Fitneszpark pluszoknál megnézhetőek az adatlapon az EDDZ OKOSAN videók is (lásd lentebb).

Fitneszpark plusz jellemzői

A Fitneszpark+ legfőbb ismérve, hogy jellemzően fitneszgépekből áll össze, amiken ülő vagy álló pozícióban tudunk dinamikus gyakorlatokat végezni. Ezeken a  fitneszgépeken ellenállásként mindig a saját testsúlyunk szolgál. Különbség a normál Fitneszparkhoz képest, hogy itt legalább egy olyan eszköz is van, amin húzódzkodni is tudsz, vagyis itt a Street Workout Parkokból ismert elemek is vannak, mint pl Nyújtó, Vízszintes Létra stb. Az eszközökről bővebb információ az "Eddz Okosan" menüpontnál található.

Fitneszpark plusz - Budapest (13. kerület), Gidófaly Lajos utca
Fitneszpark plusz - Budapest (13. kerület), Gidófaly Lajos utca
  • Elnevezései: általában Fitneszpark / Felnőtt játszótér
  • Korosztály: 14 éves kortól (10-14 év között felnőtt felügyeletével)
  • Gyakorlatok jellege: jellemzően kardió gyakorlatok, alacsony terhelés mellett magas ismétlésszámmal végezhetőek.
  • Fitneszgépek: több gyártó van a piacon. Ezek kialakítása kissé eltér egymástól, de általában a színeikről felismerhetőek a különbőző gyártók gépei, a legjellemzőbbek pl. narancssárga-fehér, világoszöld-szürke, piros-citromsárga színkombinációk.
  • Talaj borítása: általában gumi / föld / sóder / aszfalt / térkő
  • Fontos: a gépekre való fel- és leszálláskor mindig kapaszkodjunk vagy támaszkodjunk egyik kezünkkel.
  • Nyitva tartás: általában 0-24 órában nyitva vannak, de van köztük olyan is, amelyik bekerített helyen van, korlátozott nyitvatartással (pl napfelkeltétől napnyugtáig, stb.), amit a bejáratnál feltűntetnek.

Mindig ügyeljünk a parkok, eszközök és pályák tisztaságára és a higiéniára, hogy legközelebb is vidáman menjünk oda sportolni! Ha pedig rongálást, hibát észlelsz, akkor jelentsd be nekünk, hogy mielőbb kijavíthassák az illetékesek. "Tiszta sportpark, rendes sportolók"

hirdetés

Eddz Okosan a Fitneszpark pluszban!

A Free Sport Parks, Pálvölgyi Zsolt és Ruska Roland az "Eddz Okosan Pálvölgyi Zsolttal és Ruska Rolanddal a Fitneszparkban" videó sorozattal szeretne segíteni abban, hogy még többen ismerjék meg közelebbről a Fitneszparkok és Fitneszpark+ eszközeit és helyes használatukat. A gyakorlatokat ki is kikockáztuk a videókban, ahol rövid felirattal is jelöljük, hogy az egyes lépéseknél mire kell figyelni, amit részletesebben pedig a videók leírásaiban olvashattok el.

Eddz Okosan Fitneszparkban videok felirattal

Sportközösségek

Itt gyűjtjük azokat a sportközöségeket, ahol akár ingyenesen is tartanak rendszeres foglalkozásokat, edzéseket és/vagy tanácsadást a kültéri Fitneszparkokban. Te is javasolhatsz ilyen sportközösségeket, amit a lenti gombra kattintva tudsz elküldeni nekünk.

Fitneszpark plusz videóval

 

"A sportolás legyen része az életednek, legyen része az egészségednek!"

Free Sport Parks