Martonvásári Ifipark

Martonvásári Ifipark - Free Sport Parks térkép

Martonvásáron meglátogattuk a Martonvásári Ifipark ingyenes közösségi sportterét, aminek még 2019 márciusában volt a megnyitója. Erről egy rövid facebook posztban is hírt adtunk akkor.

Az Ifipark közvetlenül a Martonvásári Kastélypark mellett a Malom utcánál helyezkedik el és egy komplex sportparkról van szó, ami éjjel-nappal nyitva van és a kihelyezett házirend betartása mellett ingyenesen használtják a sportolni vágyók. Helyszín a Free Sport Parks térképen (böngészővel nyitsd meg, ne a Google Maps appal!)

 

Martonvásári Ifipark közelebbről

A sportparkban többféle pálya és eszköz is helyet kapott, amelyek egy kavicsos sétányon közelíthetőek meg, de mielőtt rátérnénk ezekre még érdemes szót ejteni a plusz szolgáltatásokról, amivel itt találkozhatunk. Több ponton is ki vannak helyezve szemetesek, egy fedett helyen van külön női és férfi mosdó, kézmosási és ivási lehetőséggel, valamint asztalok padokkal, ahol lehet pihenni, vagy akár egy-egy nyári zápor elől elbújni. Az Ifiparkba közvilágítás is került így sötétedéskor is van annyi fény hogy tudjuk még használni a pályákat, eszközöket.


hirdetés

Jöjjenek most a sportolási lehetőségek, amiből van bőven választék mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztálynak:

  • Kondipark (Street Workout Park)
  • Sakk asztalok
  • Fitneszpark
  • Streetball pálya
  • Ping-pong asztal
  • Skatepark

 

Kondipark, Street Workout Park

Gumi talajú kondipark, ahol van elegendő hely az eszközök között is így kényelmesen használhatjuk többen is. Tíz eszközből áll a park, úgymint fekvőtámasz korlátok, ferde pad, párhuzamos korlát, nyújtók, alacsony nyújtó, multi tréner, vízszintes létra.

Kondipark (Street Workout Parks) a Mártonvásári Ifiparkban
Kondipark (Street Workout Parks) a Mártonvásári Ifiparkban

Sakk asztalok

A kavicsos sétányon két újfajta sakkasztal van, amivel pár helyen már találkoztunk mi is az országban. Ezek tulajdonképpen négyszemélyes asztalok, két játékos esetén választhatunk milyen irányból akarunk játszani, ami jól jöhet, ha pl. éppen a Napnak oldalt szeretnénk ülni. Ugyanakkor ne felejtsük, hogy ezek az asztalok jó helyszínei lehetnek más asztali játékoknak is pl. kártyázáshoz, társasjátékokhoz és már ezzel is legalább kint vagyunk a szabadban! 🙂

Sakk asztalok
Sakk asztalok

Fitneszpark

Közvetlenül a sakkasztalok mellett egy kisebb fitneszpark is helyet kapott, ami négy eszközből áll, úgymint láberősítő gép, légbenjáró gép, hátgép, mellgép és derékformáló.

fitneszpark eszközei a Martonvásári Ifipark területén
fitneszpark eszközei a Martonvásári Ifipark területén

 

hirdetés

 

Streetball pálya

A fitneszparkkal szemben van egy aszfaltozott Streetball pálya, ami magas hálóval körbe is van kerítve.

aszfaltozott streetball pálya
aszfaltozott streetball pálya

 

Ping-pong asztal

A fedett pihenő mellett a kavicsos részen találunk egy modern Ping-Pong asztalt is, fém hálóval.

ping-pong asztal
ping-pong asztal

 

hirdetés

 

Skatepark

A Martonvásári Ifipark legnagyobb részét a Skatepark foglalja el, ami egy aszfaltos pálya hat elemmel.

Martonvásári Ifipark skateparkja
Martonvásári Ifipark skateparkja

Járd be a parkot videón

Te is segítenéd a munkánkat?

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a közösségi sportlehetőségeket, amiben egyszerűen tudsz segíteni, ha az ADD TOVÁBB kampányunkban irodai vagy otthoni nyomtatóval kinyomtatható plakátot helyezel ki iskolád, munkahelyed, vagy üzleted faliújságjára. Online is segíthetsz az ADD TOVÁBB facebook posztunk megosztásával. Köszönjük!

Csatlakozz te is "SPORTRA FEL" facebook csoportunkhoz (kattints a képre):

Free Sport Parks Pascal Ride fotó

Fehér Paszkál - online marketing és SEO szakértő, hobbi hegyikerékpáros. Jó ügyként céljául tűzte ki a Free Sport Parks térkép projekttel, hogy naprakész információkkal lássa el az embereket a közösségi sport lehetőségekről, valamint szakértői tanácsokkal támogassa az ügyben elkötelezett városokat, kerületeket közösségi sportaktivitásuk fejlesztésében.