Szobor utcai Közösségi Sporttér Budapesten

Szobor utcai Közösségi Sporttér - Budapest 13. kerület - Free Sport Parks térkép

Budapest XIII. kerületében (Angyalföldön) látványosan egyre több közösségi sporttér újult meg az elmúlt időszakban. Régi, aszfaltozott, már-már elhagyatott foci és kosárpályák lettek teljesen újraépítve, parkokat rendeztek, építettek újra és a pihenőterek és játszóterek mellé közösségi sporttér funkciókat is kialakítottak pl. új kondiparkok (street workout parkok), fitneszparkok vagy éppen új ping pong asztalok, rekortán futópálya formájában.

Ebben a blogcikkben a kevésbé ismert Szobor utcai közösségi sporttér kerül bemutatásra, ami mindössze 400 méterre (gyalogosan 5 percre) van a Duna Plázától (M3 metró Gyöngyösi utca megálló).

 

Ilyen volt, ilyen lett

A felújítás előtt ezen a helyszínen egy magasabb vasráccsal körbekerített kosárlabdapálya volt, két focikapu kerettel, amelyek a palánkok alatt voltak a rácshoz rögzítve. A sportpálya mellett pedig egy játszótér kapott helyet, amelyet a 13. kerületi játszótér térképünkön is megtaláltok, a Szobor utca név alatt. A játszótér szintén felújított, modern játszótér, ami most a felújított és kibővített közösségi sporttérrel alkot egy körbekerített szabadidőparkot. A sporttér és a játszótér is minden nap  08:00-22:00 van nyitva. A ping pong asztal és a kondipark a bekerített részen kívül helyezkedik el.

Szobor utcai Közösségi Sporttér átépítés előtt
Szobor utcai Közösségi Sporttér átépítés előtt

 

A közösségi sporttér funkciói

A sportlehetőségek ismertetése előtt most is megnéztük, hogy milyen egyéb „kényelmi” funkciók vannak a helyszínen. A terület körbekerített és bent kövezett járdákon tudunk közlekedni. Találunk itt padokat és utcai ülőbútorokat, több helyen kihelyezett szemetétgyűjtőket, a labdapályánál, fák árnyékában lábtartós nézőpadokat. Este a park körüli közvilágítás fényeit a parkban található lámpaoszlopok is erősítik.

 

hirdetés

 

Jöjjenek most a sportolási lehetőségek, amiből van bőven választék mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztálynak:

  • Ping-pong asztal
  • Kondipark (Street Workout Park)
  • Kosárlabdapálya
  • Focipálya
  • Fitneszpark

 

Ping-pong asztal

A bekerített parkon kívüli területen, kövezett burkolaton van egy modern ping pong asztal fémlapos hálóval és ülőpadokkal körülötte:

Pingpong asztal
Pingpong asztal

Kondipark, Street Workout Park

A ping-pong asztal felett két lépcsővel találjuk a gumitalajú kondiparkot, ami szintén még a bekerített területen kívül van.  Négyféle eszközből áll a park, úgymint párhuzamos korlát, nyújtók, függőleges létravízszintes létra:

kondipark (Street Workout Park)
kondipark (Street Workout Park)

hirdetés

 

Kosárlabda- és focipálya

Az új kosarazásra és focira alkalmas labdapálya gumiborítású és a réginél magasabb dróthálós kerítés veszi körül. A pályán két kosárlabdapalánk és két fém focikapu került kihelyezésre:

kosárlabdapálya és focipálya
kosárlabdapálya és focipálya

Fitneszpark

A közzöségi sporttér hátsó oldalán kapott helyet a gumitalajú fitneszpark tízféle eszközzel, mint pl. láberősítő gép, evezőgép, elliptikus sétálógéplégbenjáró gép,  szörfgépderékformáló.

fitneszpark gumiborítású talajon
fitneszpark gumiborítású talajon

 

hirdetés

 

Nézd meg a parkot videón is

 

 

Térkép

A sport helyszíneket “Budapest-13 | Szobor u.” néven találod meg a Free Sport Parks térképen:

Angyalföld Közösségi Sportoldala

Fedezd fel a XIII. kerület ingyenesen használható közösségi sporttereit! MEGNÉZEM.

 

Te is segítenéd a munkánkat?

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a közösségi sportlehetőségeket, amiben egyszerűen tudsz segíteni, ha az ADD TOVÁBB kampányunkban irodai vagy otthoni nyomtatóval kinyomtatható plakátot helyezel ki iskolád, munkahelyed, vagy üzleted faliújságjára.

Csatlakozz te is "SPORTRA FEL" facebook csoportunkhoz (kattints a képre):

Free Sport Parks Pascal Ride fotó

Fehér Paszkál - online marketing és SEO szakértő, hobbi hegyikerékpáros. Jó ügyként céljául tűzte ki a Free Sport Parks térkép projekttel, hogy naprakész információkkal lássa el az embereket a közösségi sport lehetőségekről, valamint szakértői tanácsokkal támogassa az ügyben elkötelezett városokat, kerületeket közösségi sportaktivitásuk fejlesztésében.