Új Parkok

Szobor utcai Közösségi Sporttér Budapesten

Szobor utcai Közösségi Sporttér - Budapest 13. kerület - Free Sport Parks térkép

Budapest XIII. kerületében (Angyalföldön) látványosan egyre több közösségi sporttér újult meg az elmúlt időszakban. Régi, aszfaltozott, már-már elhagyatott foci és kosárpályák lettek teljesen újraépítve, parkokat rendeztek, építettek újra és a pihenőterek és játszóterek mellé közösségi sporttér funkciókat is kialakítottak pl. új kondiparkok (street workout parkok), fitneszparkok vagy éppen új ping pong asztalok, rekortán futópálya formájában.

Ebben a blogcikkben a kevésbé ismert Szobor utcai közösségi sporttér kerül bemutatásra, ami mindössze 400 méterre (gyalogosan 5 percre) van a Duna Plázától (M3 metró Gyöngyösi utca megálló).

 

Ilyen volt, ilyen lett

A felújítás előtt ezen a helyszínen egy magasabb vasráccsal körbekerített kosárlabdapálya volt, két focikapu kerettel, amelyek a palánkok alatt voltak a rácshoz rögzítve. A sportpálya mellett pedig egy játszótér kapott helyet, amelyet a 13. kerületi játszótér térképünkön is megtaláltok, a Szobor utca név alatt. A játszótér szintén felújított, modern játszótér, ami most a felújított és kibővített közösségi sporttérrel alkot egy körbekerített szabadidőparkot. A sporttér és a játszótér is minden nap  08:00-22:00 van nyitva. A ping pong asztal és a kondipark a bekerített részen kívül helyezkedik el.

Szobor utcai Közösségi Sporttér átépítés előtt
Szobor utcai Közösségi Sporttér átépítés előtt

 

A közösségi sporttér funkciói

A sportlehetőségek ismertetése előtt most is megnéztük, hogy milyen egyéb “kényelmi” funkciók vannak a helyszínen. A terület körbekerített és bent kövezett járdákon tudunk közlekedni. Találunk itt padokat és utcai ülőbútorokat, több helyen kihelyezett szemetétgyűjtőket, a labdapályánál, fák árnyékában lábtartós nézőpadokat. Este a park körüli közvilágítás fényeit a parkban található lámpaoszlopok is erősítik.

 

hirdetés

 

Jöjjenek most a sportolási lehetőségek, amiből van bőven választék mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztálynak:

  • Ping-pong asztal
  • Kondipark (Street Workout Park)
  • Kosárlabdapálya
  • Focipálya
  • Fitneszpark

 

Ping-pong asztal

A bekerített parkon kívüli területen, kövezett burkolaton van egy modern ping pong asztal fémlapos hálóval és ülőpadokkal körülötte:

Pingpong asztal
Pingpong asztal

Kondipark, Street Workout Park

A ping-pong asztal felett két lépcsővel találjuk a gumitalajú kondiparkot, ami szintén még a bekerített területen kívül van.  Négyféle eszközből áll a park, úgymint párhuzamos korlát, nyújtók, függőleges létravízszintes létra:

kondipark (Street Workout Park)
kondipark (Street Workout Park)

hirdetés

 

Kosárlabda- és focipálya

Az új kosarazásra és focira alkalmas labdapálya gumiborítású és a réginél magasabb dróthálós kerítés veszi körül. A pályán két kosárlabdapalánk és két fém focikapu került kihelyezésre:

kosárlabdapálya és focipálya
kosárlabdapálya és focipálya

Fitneszpark

A közzöségi sporttér hátsó oldalán kapott helyet a gumitalajú fitneszpark tízféle eszközzel, mint pl. láberősítő gép, evezőgép, elliptikus sétálógéplégbenjáró gép,  szörfgépderékformáló.

fitneszpark gumiborítású talajon
fitneszpark gumiborítású talajon

 

hirdetés

 

Nézd meg a parkot videón is

 

 

Térkép

A sport helyszíneket “Budapest-13 | Szobor u.” néven találod meg a Free Sport Parks térképen:

Angyalföld Közösségi Sportoldala

Fedezd fel a XIII. kerület ingyenesen használható közösségi sporttereit! MEGNÉZEM.

 

Te is segítenéd a munkánkat?

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a közösségi sportlehetőségeket, amiben egyszerűen tudsz segíteni, ha az ADD TOVÁBB kampányunkban irodai vagy otthoni nyomtatóval kinyomtatható plakátot helyezel ki iskolád, munkahelyed, vagy üzleted faliújságjára.

Fehér Paszkál - online marketing és SEO szakértő, hobbi hegyikerékpáros. Jó ügyként céljául tűzte ki a Free Sport Parks térkép projekttel, hogy naprakész információkkal lássa el az embereket a közösségi sport lehetőségekről, valamint szakértői tanácsokkal támogassa az ügyben elkötelezett városokat, kerületeket közösségi sportaktivitásuk fejlesztésében.