Új Parkok

Bábolna Szabadidőpark

Bábolna Szabadidőpark - Free Sport Parks blog

Idén nyáron került átadásra a Bábolna szabadidőpark, ami az egykori téglagyár helyén került kialakításra egy közel 9 hektáros (90 000 m2!) területen. Számtalan funkció és lehetőség várja mind a passzív, mind az aktív kikapcsolódásra vágyókat.  Augusztusban meglátogattuk a parkot.

Szabadidőpark tavakkal

A szabadidőpark egyik érdekessége, hogy két tavat is kialakítottak benne, amelyeket a park melletti termálfürdő vizével táplálnak. A kisebbik “kutyabarát”, fürödhetnek benne négylábú kedvenceink, a látogatók pedig madárlesről vagy a tószéli fahídról is gyönyörködhetnek a náddal körbe vett tó élővilágában. Lapozz a képek között:

 

hirdetés

 

A másik nagyobb tó, egy csónakázótó, amin egy kicsike sziget is van. A tó partján van egy csónakház, ami egyben büfé és rendezvény központ is. A tóparti teraszon napozó padokon pihenhetünk.

 

A szabadidős kikapcsolódást szolgálják még a csónakázó tó melletti fekvőpadokkal kialakított kis napozószigetek, bográcsozó helyek, a növény- és állatvilágot bemutató tanösvény, az egész parkot körbejáró sétányok. A kisebb gyerekeket mintegy 900 m2-es játszótér várja, ahol a híres bábolnai ménesre emlékeztető lovas díszítőelemek többször is visszaköszönnek a zömmel fából készült játszóelemeken. Lapozz a képek között:

 

A parkban számtalan utcai bútort találunk: pihenőpadok, ingyenes toalett (3 helység: női, férfi, akadálymentes és nyitva mindennap 08:00-20:00), ivókutak, hulladákgyűjtők, kerékpártárolók és asztallal, padokkal ellátott fedett pihenők várják a látogatókat. A parkban van térvilágítás, így sötétedés után is használható. Lapozz a képek között:

 

hirdetés

 

Sportolási lehetőségek

A sportpályákat és eszközöket kavicsos sétányok kötik össze.  A sportparkban jelenleg skatepark, rekortán futópálya, kondipark (street workout park), erdei fitneszpálya és egy bérelhető teniszpálya várja a mozogni vágyókat.

 

Skatepark

A szánkózó domb hátsó oldalán aszfaltozott területen betonelemek és faborítású elemeket helyeztek ki. A pálya mellett fedett pihenő van padokkal és asztallal.

Rekortán futópálya

Mintegy 690 m hosszú gumiborítású futókör is helyet kapott a szabadidőparkban. Változatos a pálya, mert elhalad a tavaknál, egy erdős résznél és egy kisebb emelkedő szakasz is van benne.

Kondipark (Street Workout Park)

Gumiborítású talajon kapott helyet egy fedett kondipark. Mellette találunk egy ivókutat és egy fedett árnyékos pihenőt. A tízféle eszközből kilenchez megnézhetsz Eddz Okosan használati videót is (kattints az eszköz nevére):

Használhatsz még egy vízszintes hullám húzódzkodó rúdat is.

 

hirdetés

 

Erdei tornapálya

A két tó között 6 állomásból álló erdei tornapálya került kialakításra, amelyeket kavicsos út köt össze.

  1. állomás: szökdelő állvány
  2. állomás: kombinált bordásfal
  3. állomás: has- és hátpad
  4. állomás: hármas lépegető kapaszkodó oszloppal
  5. állomás: dupla fekvőtámasz állvány
  6. állomás: egyensúlyozó gerenda

Lapozz a képek között:

 

Teniszpálya

A szabadidőparkban ez az egyetlen nem ingyenes sportpálya (ezért a térképünkön sem szerepel), a bérlési lehetőségekről a bejáratnál kihelyezett táblán lehet tájékozódni a megadott elérhetőségeken. A teniszpálya gumiborítású, sportkerítéssel körbevett és külön világítással rendelkezik.

hirdetés

 

Térkép

A Bábolna szabadidőparkot “Bábolna | Deák Ferenc u.” néven találod meg a Free Sport Parks térképen:

 

Te is segítenéd a munkánkat?

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a közösségi sportlehetőségeket, amiben te is segíthetsz, ha az ADD TOVÁBB kampányunkban irodai vagy otthoni nyomtatóval kinyomtatható plakátot helyezel ki iskolád, munkahelyed, vagy üzleted faliújságjára. Köszönjük, ha követsz minket a lenti csatornák bármelyikén! #SportraFel