Új Parkok

Egyetemisták parkja

Egyetemisták parkja Újbudán sportpark - Free Sport Parks térkép

Megnyílt az Egyetemisták parkja a tavalyi Budapest Európa Sportfővárosa programsorozat részeként. Bővebben tavalyi cikkünkben olvashatsz a családi szabadidőparkok építéséről és megtekintheted azt is, milyen volt ez a terület előtte. Bejártuk a helyszínt (“Budapest-11 | Egyetemisták parkja” néven találod meg a Free Sport Parks térképen).

 

Szabadidőpark a fák alatt

A park a Magyar Tudósok körútját és az Irinyi József utcát összekötő sétány (ahonnan a 4-6-os villamoshoz lehet kisétálni a Campustól)  és a Mementó Emlékmű közötti részen  található. Fás, cserjés, füves terület volt, amit egy kitaposott járás szelt ketté, mert sokan arra rövidítettek. A természeti környezet megőrzése mellett a teljes területet kertészetileg rendbetették, a balesetveszélyes fákat kivágták és helyükre 24 db parkfát ültettek, amiből 8 db a park területére került, számtalan dísznövénnyel együtt. Így alakult ki a fák árnyékában a pihenőparkként és sportparkként funkciónáló szabadidőpark, az Egyetemisták parkja kényelmi és okos utcai bútorokkal: pihenőpadok, napozóágyak, okos padok USB-töltő csatlakozóval, egy pad zárható értékmegőrzővel, automata toilet, ingyen WIFI, hulladákgyűjtők, ivókút és kerékpártároló várja a látogatókat.

hirdetés

 

Sportpark

A sportparpályákat és eszközöket a fák között tekergő, kavicsos sétányok kötik össze. Szinte az egész park hűsítő fák árnyékában van, ahol sötétedés után közvilágítás biztosít megfelelő fényt. A sportparkban teqball asztalok, kosárlabdapálya, streetballpálya, focipálya, ping-pong asztalok, sakkozásra alkalmas padok és kondipark (street workout park) várja a mozogni vágyókat. Különlegessége ennek a parknak, hogy egy szabadtéri “utcai” DJ-pultot is kihelyeztek, amiről lentebb olvashatsz bővebben.

 

Teqball asztalok

A Magyar Tudósok körútját és az Irinyi József utcát összekötő sétány felől érkezve találunk két Teqball asztalt a kavicsos talajon:

 

Kosárlabda -és focipálya

A Teqball asztalok mellett közvetlenül van egy multiufunkciós labdapálya 6 db focikapuval és 6 db kosárlabdapalánkkal, ebből 4-4 van keresztbe és 2-2 hosszábban, utóbbiakhoz tartozik a pályafelfestés is. A gumiborítású pályát a végein 4 m magas, a hosszanti oldalain 1m magas kerítés veszi körbe.

 

hirdetés

 

 

Sakk

A labdapálya bal oldalán van két duplapados asztal, amelyek kiválóak lehetnek sakkozáshoz vagy más asztali játékhoz is.

 

Ping-pong

A labdapálya mögött jobbra találunk két pingpong asztalt rácsos fémhálóval, kavicsos talajon:

 

hirdetés

 

Kondipark (Street Workout Park)

A ping-pong asztalok mellett gumi burkolatú talajon kapott helyet egy kondipark. A 13 féle eszközből kilenchez a helyszínen is megnyithatod majd az Eddz Okosan használati videóit a free WIFI segítségével (kattints az eszköz nevére):

Van még mászókötél és boxzsák a helyszínen:

 

Kültéri DJ-pult

Hazánkban talán ez az első helyszín, ahol kihelyezésre került egy kültéri  YLAP Fono DJ-pult, ami egy Red Dot díjas, holland termék. A lényege, hogy egyszerre akár két mobileszköz zenéjét tudjuk összekeverni. Semmi más dolgunk nincs, mint kihangosítva elindítani az okoseszközünkön a zenét, majd a készüléket tegyük a “Mobile” nevű fehér felületre. Tehát sem applikációra, sem wifi, bluetooth kapcsolatra nincs szükség, csak hangosítsd ki a zenét a telefonodon! Innentől már a pult hangszóróin szól a zene és indulhat a keverés, vágás, mixelés a felületek érintésével! A videó megnézheted a gyakorlaban is:

Így működik:

 

hirdetés

 

Budapest Közösségi Sportoldala

Fedezd fel Budapest összes kerületének közösségi sporttereit! MEGNÉZEM.

 

Te is segítenéd a munkánkat?

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a közösségi sportlehetőségeket, amiben te is segíthetsz, ha az ADD TOVÁBB kampányunkban irodai vagy otthoni nyomtatóval kinyomtatható plakátot helyezel ki iskolád, munkahelyed, vagy üzleted faliújságjára. Köszönjük, ha követsz minket a lenti csatornák bármelyikén! #SportraFel