Hajógyári Sziget Sportpark

Hajógyári sziget sportpark - Free Sport Parks térkép

A 2019-es Budapest Európa Sportfővárosa programsorozat részeként átadásra került a Hajógyári szabadidőpark is. Bővebben tavalyi cikkünkben olvashatsz a családi szabadidőparkok építéséről és megtekintheted azt is, milyen volt ez a terület előtte. Mi is bejártuk a Hajógyári sziget új sportparkját.

 

Szabadidőpark a zöldben

A Hajógyári szabadidőpark (Budapest III. kerület) pihenőpark és sportpark is egyben. A terület régi fáinak jó részét meghagyták, a balesetveszélyes egyedeket kivágták, viszont helyükre 60 db új fát ültettek, számtalan új dísznövénnyel egyetemben. Így létrejött egy olyan többfunkciós szabadidőpark, amely megőrizte a Hajógyári sziget természeti hangulatát. Kihelyezésre került egy rovarhotel is, amely többek között segíti a helyi növények beporzását végző rovarok megóvását. A kényelmet szolgálja, hogy több helyen találunk padokat, hulladékgyűjtőket, valamint kerékpártároló, ivókút, automaizált toilet és ingyen WIFI is várja a park látogatóit.

padsorok és lámpaoszlopok a kavicsos sétány mentén
padsorok és lámpaoszlopok a kavicsos sétány mentén
kerékpártárolók a Hajógyári sziget szabadidőpark területén
kerékpártárolók a Hajógyári sziget szabadidőpark területén
pihenőpadok a hátsó bejárat felöl
pihenőpadok a hátsó bejárat felöl
automatizált toilet a Hajógyári szabadidőparkban
automatizált toilet a Hajógyári szabadidőparkban
ivókút a labdapálya mögött
ivókút a labdapálya mögött

 

hirdetés

 

Sportpark

A sportpark funkció több pályából és sporteszközből áll, amelyeket kavicsos sétányok kötnek össze. A park közvilágítást is kapott, így a rövidebb nappalok időszakában sötétedés után is sportolhatunk: röplabdapálya, kosárlabdapálya, streetballpálya, focipálya, pingpongasztal és kondipark (street workout park) várja a mozogni vágyókat.

Hajógyári szabadidőpark a fák között
Hajógyári szabadidőpark a fák között

 

Röplabdapálya

A 226-os busz Sporttelep megállójából levezető lépcsőn először a dupla röplabdapályához érünk. Itt füves gyepen pályafelfestés/kijelölés nélkül találunk két állítható magasságú röplabdahálót.

röplabda pályák a füves placcon
röplabda pályák a füves placcon (a kép alatti videón bemutatjuk részletesebben is a pályát)

 

hirdetés

 

Kosárlabda -és focipálya

A röplabdapályától tovább haladva a kerékpártároló után a multifunkciós labdapályához érünk. Ez egy gumiborítású pálya, ahol gyakorlatilag 6 db focikaput és 6 db kosárpalánkot találunk. Ebből két kapunak és két palánknak van pályafelfestése. Itt kosarazni, streetballozni, focizni és kézilabdázni is tudunk.

körbekerítetlen, gumiburkolatú multifunkciós labdapálya
körbekerítetlen, gumiburkolatú multifunkciós labdapálya

 

Ping-pong asztal

A labdapálya mellett gumirozott talajon van egy beton ping-pong asztal, plexi hálóval.

beton ping-pong asztal gumitalajon
beton ping-pong asztal gumitalajon

 

Kondipark, Street Workout Park

A ping-pong asztal mellett egy kondipark kapott helyet szintén gumiborítású talajon . A 9 féle eszközhöz az Eddz Okosan használati videóit a helyszínen is megnyithatod majd a free WIFI segítségével:

kondipark (Street Workout Park) a Hajógyári szabadidőpark területén
kondipark (Street Workout Park) a Hajógyári szabadidőpark területén

 

hirdetés

 

Térkép

A Hajógyári Szabadidőpark helyszíneit “Budapest-03 | Hajógyári sziget” néven találod meg a Free Sport Parks térképen:

Óbuda Közösségi Sportoldala

Fedezd fel a III. kerület ingyenes közösségi sporttereit! MEGNÉZEM.

 

Te is segítenéd a munkánkat?

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a közösségi sportlehetőségeket, amiben te is segíthetsz, ha az ADD TOVÁBB kampányunkban irodai vagy otthoni nyomtatóval kinyomtatható plakátot helyezel ki iskolád, munkahelyed, vagy üzleted faliújságjára. Köszönjük, ha követsz minket a lenti csatornák bármelyikén! #SportraFel

Csatlakozz te is "SPORTRA FEL" facebook csoportunkhoz (kattints a képre):

Free Sport Parks Pascal Ride fotó

Fehér Paszkál - online marketing és SEO szakértő, hobbi hegyikerékpáros. Jó ügyként céljául tűzte ki a Free Sport Parks térkép projekttel, hogy naprakész információkkal lássa el az embereket a közösségi sport lehetőségekről, valamint szakértői tanácsokkal támogassa az ügyben elkötelezett városokat, kerületeket közösségi sportaktivitásuk fejlesztésében.