Sukoró Sportpark

Sukoró sportpark a Toldi Géza emlékparkban - Free Sport Parks térkép

Utoljára frissítve: 2023-10-08

Pár éve került átadásra a Toldi Géza Emlékpark továbbfejlesztéseként a Sukoró sportpark, amely a Sukoróhoz köthető híres csatárnak állít emléket, akinek érdemei között szerepel egy világbajnoki ezüstérem, négy magyar bajnoki és 1933–1934 között egy gólkirályi cím is. Az emlékpark ideális helyszínt szolgáltat a sportparknak, ami azóta is folyamatosan bővül egy-egy újítással.

Sukoró sportpark: a közösségi tér

A Sukoró sportpark többféle közösségi funkciót tölt be, hiszen a sportpark előterében került kialakításra egy épület, ami piacként és rendezvénytérként funkcionál. Tavaly kövezett parkoló készült hozzá kerékpártárolóval. Az épület hátulsó oldalán fizetős mellékhelység van (piac és rendezvények idején ingyenes, más időben 100 Ft). A helyszín különleges adottsága, hogy innen kilátás nyílik a Velencei-tóra, ami tovább fokozható, ha felsétálunk a sportpark melletti Ördög-hegy tetejére, amit a kb. 400 m-es, murvás panoráma-futókörön körbe futhatunk, sétálhatunk vagy éppen körbe nordic walkingozhatunk. A sportpark füves területén napozhatunk, jógázhatunk. A sportpark normál körülmények között 0-24 nyitva van és napelemes térvilágítása van.

hirdetés

a piac épülete a Sukoró sportpark előtt
a piac épülete a Sukoró sportpark előtt
fizetős mellékhelység a piacépület hátulsó oldalán a Sukoró sportparkban
fizetős mellékhelység a piacépület hátulsó oldalán
füves terület, ahol akár jógázhatunk
füves terület, ahol akár jógázhatunk
kilátás a panoráma futókörön
kilátás a Velencei-tó irányába a panoráma futókörön
a panoráma futókör Sukoró sportpark felöli oldala - Free Sport Parks térkép
a panoráma futókör Sukoró sportpark felöli oldala

 

hirdetés

 

Sportolási lehetőségek

A sportparkban ingyenes és bérelhető pályák vannak. Gyakorlatilag a rekortán futókör és az azon belül lévő pályák ingyenesek, míg a park másik oldalán lévő labdapályák előzetes foglalás alapján bérelhetőek, míg a sportpark nyugati oldalán lévő ördög-hegyi panoráma futókör ingyenesen használható. A pályák között murvás járdákon közlekedhetünk.

Sukoró sportpark sportlehetőségei
Sukoró sportpark sportlehetőségei

Foci- és Streetball pálya

A Sukoró sportpark keleti oldalán gumiburkolatú labdapálya van, magas sportkerítéssel és pályamegvilágítással, ahol focikapuk és négy darab, láncos hálóval szerelt streetball palánk van, felfestett pályavonalakkal. Ez a futsal pálya (kisebb méretű focipálya) tulajdonképpen kézilabdapálya is, amit fehér vonalakkal festettek fel, míg a streetball pályákat sárga vonalak jelzik.

a multifunkciós labdapálya
a multifunkciós labdapálya
gumi talajú focipálya streetball pályákkal
gumi talajú focipálya streetball pályákkal
Sukoró sportpark multifunkciós labdapályájának a házirendje
Sukoró sportpark multifunkciós labdapályájának a házirendje

hirdetés

 

Strandröplabda pálya

A labdapálya melletti füves területen találjuk a homokos strandröplabda pályát, ami gumiszegéllyel van körbekerítve és az állítható fesszességű hálótartó oszlopok vastag szivacsborítást kaptak.

homokos strandröplabda pálya
homokos strandröplabda pálya
szivacsos hálóoszlopok feszíthető hálóval
szivacsos hálóoszlopok feszíthető hálóval

Petanque

A röpi pálya sarkában dupla petanque pálya van:

egymás mellett két petanque pálya
egymás mellett a két petanque pálya

Kondipark

A Sukoró sportpark egyik „legérdekesebb” sporteleme a gumiburkolatú nádfedős street workout park. Különleges hangulatot ad az edzéshez és nyáron a nagy forróságban jó hasznát veszi minden mozogni vágyó, ha árnyékban szeretne mozogni! A kondipark mellett szemetest is kihelyeztek.

A tízféle eszközhöz megnézhetsz Eddz Okosan használati videót, amiben személyi edző mutat be alappgyakorlatokat (kattints az eszköz nevére):

nádtetős kondipark a Sukoró sportparkban
nádtetős kondipark a Sukoró sportparkban
a street workout park eszközei
a street workout park eszközei

hirdetés

 

Rekortán futópálya

A fenti pályákat egy méter széles és kb 200 m hosszú rekortán futópálya veszi körbe, néhol íves kanyarokkal megtörve.

rekortán futókör a Sukoró sportpark pályái között
rekortán futókör

hirdetés

 

Bérelhető labdapályák

A Sukoró sportpark nyugati oldalán két, magas sportkerítéssel körbevett és pályavilágítással ellátott bérelhető pályákat találunk. Egy füves focipályát és egy műfüves focipályát, amin teniszpályát is felfestettek. A pályák használata előzetes pályafoglaláshoz kötött, amit a helyi lakosok ingyen bérelhetnek a Sukorón kivüli látogatók pedig óradíj ellenében, amit a Sukoró Önkormányzatánál lehet intézni.

bérelhető füves focipálya
bérelhető füves focipálya
bérelhető műfüves focipálya és tenniszpálya
bérelhető műfüves focipálya és tenniszpálya

hirdetés

 

Térkép

A Sukoró sportpark sporthelyszíneit  “Sukoró | Fehérvári út” néven találod meg a Free Sport Parks térképen:

 

Te is segítenéd a munkánkat?

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a közösségi sportlehetőségeket, amiben te is segíthetsz, ha az ADD TOVÁBB kampányunkban irodai vagy otthoni nyomtatóval kinyomtatható plakátot helyezel ki iskolád, munkahelyed, vagy üzleted faliújságjára. Köszönjük, ha követsz minket a lenti csatornák bármelyikén! #SportraFel

Csatlakozz te is "SPORTRA FEL" facebook csoportunkhoz (kattints a képre):

Free Sport Parks Pascal Ride fotó

Fehér Paszkál - online marketing és SEO szakértő, hobbi hegyikerékpáros. Jó ügyként céljául tűzte ki a Free Sport Parks térkép projekttel, hogy naprakész információkkal lássa el az embereket a közösségi sport lehetőségekről, valamint szakértői tanácsokkal támogassa az ügyben elkötelezett városokat, kerületeket közösségi sportaktivitásuk fejlesztésében.