Biatorbágy Sportpark

A Biatorbágy Sportpark - Free Sport Parks blog

Biatorbágy városában 2019 szemptemberében átadásra került egy új sportpark a település nyugati lakóterületén az Ohmüllner Márton sétány mellett (térképet lásd majd lentebb). Júliusban megnéztük, mutatjuk milyen lett:

Szabadidő- és sportpark

Az Ohmüllner Márton sétánynál egy hosszú domboldal alján lévő, a sétány mellett hosszan elnyúló zöldterületen került kialakításra ez az új szabdidő- és sportpark, ami továbbra is megőrizte a zöld jellegét és így egy nyugodt, csendes helyen találjuk magunkat, ahol érdemes felsétálni a domb tetetéjre is a kilátásért.

A parknak van egy nagy parkoló része rögtön a sétány elején. A sportlehetőségeken túl pedig van egy szuper gumiburkolatú játszótér gyerekeknek, ahol szintén vannak kerékpártárolók, így a kétkerekező családok is könnyen megállhatnak egy kis „játszira” (játszóterezésre).

A parkban találunk kényelmi és utcai bútorokat, úgymint pihenőpadokat, hulladákgyűjtőket, ivókutakat (júliusban a labdapályánál lévő sajnos nem üzemelt) és kerékpártárolót. Van térvilágítás, így sötétedés után is használható a park.

Biatorbágy Sportpark felülnézetből
Biatorbágy Sportpark felülnézetből
kerékpártárolók a labdapályánál
kerékpártárolók a labdapályánál
ivókút
ivókút
játszótér a futópályakörben
játszótér a futópályakörben

 

hirdetés

 

Sportolási lehetőségek

A sportparkban focipálya, kosárlabdapálya, rekortán futópálya, és kondipark (street workout park) várja a mozogni vágyókat. A sportparpályákat és eszközöket kövezett sétányok kötik össze, ugyanakkor a parkban hosszan elnyúló rekortán futókör két vége között, csak a futópályán vagy a füvön tudunk közlekedni, ha pl. át akarunk menni a labdapályától a hátul lévő kondiparkhoz.

rekortán futókör köti össze a Biatorbágy Sportpark sportpályáit
rekortán futókör köti össze a Biatorbágy Sportpark sportpályáit

 

Kosárlabda- és focipálya

A kb. négy méter magas sportkerítéssel körbekerített multifunkciós labdapályán 2 db focikapu és 2 db kosárlabdapalánk van. A felfestett pályavonalakkal ellátott gumiborítású pálya 20×40 m alapterületű, ami ideális a foci és kosárlabda meccsekhez. Plusz pont, hogy külön reflektor megvilágítást is kapott, két oldalat 6-6 reflektor világítja be az egész pályát. A lakóövezethez való közelség miatt nagy kiírást láthatunk a sportkerítésen, hogy lehetőség szerint 08:00-20:00-ig használjuk a pályát.

kosárpálya és focipálya hálós kerítéssel
kosárpálya és focipálya hálós kerítéssel

 

Rekortán futópálya

A 400 m hosszú, gumiborítású futókör hosszábban elnyújtva vezet körbeölelve a játszóteret, ahol ivókút is van, így akár futás közben is megállhatunk egy gyors vízkortyolásra.

rekortán futópálya körének ívei
rekortán futópálya körének ívei

 

hirdetés

 

Kondipark, Street Workout Park

A park másik végében – ahol a rekortán futópálya visszafordul – kapott helyett gumiburkolatú talajon a kondipark. A 15 féle eszközből tizenháromhoz megnézhetsz szakedzői Eddz Okosan használati videót is (kattints az eszköz nevére):

Van még a kondiparkban Z-tolódzkodó és szűkhúzódzkodó.

kondipark (Street Workout Park) háttérben a zöld dombbal
kondipark (Street Workout Park) háttérben a zöld dombbal

 

hirdetés

 

Térkép

A biatorbágyi sportparkot “Biatorbágy | Ohmüllner Márton sétány” néven találod meg a Free Sport Parks térképen:

 

Te is segítenéd a munkánkat?

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a közösségi sportlehetőségeket, amiben te is segíthetsz, ha az ADD TOVÁBB kampányunkban irodai vagy otthoni nyomtatóval kinyomtatható plakátot helyezel ki iskolád, munkahelyed, vagy üzleted faliújságjára. Köszönjük, ha követsz minket a lenti csatornák bármelyikén! #SportraFel

Csatlakozz te is "SPORTRA FEL" facebook csoportunkhoz (kattints a képre):

Free Sport Parks Pascal Ride fotó

Fehér Paszkál - online marketing és SEO szakértő, hobbi hegyikerékpáros. Jó ügyként céljául tűzte ki a Free Sport Parks térkép projekttel, hogy naprakész információkkal lássa el az embereket a közösségi sport lehetőségekről, valamint szakértői tanácsokkal támogassa az ügyben elkötelezett városokat, kerületeket közösségi sportaktivitásuk fejlesztésében.