Új Parkok

Csepeli Tejút park

Tejút park Csepelen - Free Sport Parks térkép

Májusban elkészült a csepeli Tejút park is a 2019-es Budapest Európa Sportfővárosa programsorozat részeként. Bővebben tavalyi cikkünkben olvashatsz a családi szabadidőparkok építéséről és megtekintheted azt is, milyen volt előtte ez a terület.

Szabadidő”zöld”park

A park a XXI. kerületi Csepel-Csillagtelep városrészen található. Könnyen felismerjük, ha ezen a környéken járunk, mert csupa csillagászathoz kapcsolódó utcanevekkel találkozunk itt, mint pl. maga a Tejút park is, ami a Rakéta utca és a Tejút utca találkozásánál helyezkedik el. Érdekessége a városrész nevének, hogy azt az 1911-ben a terület felparcellázását lebonyolító Dr. Csillag Sándor ügyvéd neve után kapta.

A szabadidőpark térszerkezetében, burkolati mintáiban és a játszótérben is visszaköszön a kozmosz és űrtéma. Fontos szempont volt a kialakításnál a zöldfelület megőrzése és bővítése, 59 db nagyméretű díszfát, számtalan cserjét, bokrot és dísznövényeket telepítettek a mesterségesen kialakított dombokkal tarkított parkban, ahol automata öntözőrendszer is segíti a növények gondozását.

Ez a komplex szabadidőpark egyben pihenőtér és sportpark, valamint helyet ad egy szuper űrhajós játszótérnek, ahol a legfiatalabbak is aktívan tölthetik idejüket a gumiborítású kráterek, dombok, űrhajós csúszda, mászókák és trambulinok között.

A parkban számtalan kényelmi és okos utcai bútort találunk: pihenőpadok, öltözőszekrényes okos pad USB-töltő csatlakozóval, automata toilet pelenkázóval (augusztusban még nem üzemelt), ingyen WIFI, hulladákgyűjtők, ivókút (augusztusban még nem működött) és kerékpártárolók várják a látogatókat.

 

hirdetés

 

Sportolási lehetőségek

A sportparpályákat és eszközöket kavicsos sétányok kötik össze.  A sportparkban rekortán futópálya, pingpong asztal, kosárlabdapálya, focipálya, kondipark (street workout park) és fitneszpark várja a mozogni vágyókat.

 

Rekortán futópálya

A 130 cm széles gumiborítású futópálya a parkban kanyarog hol a fák árnyékában, hol a virágágyások között 300 méter hosszan:

 

Kosárlabda -és focipálya

Négy méter magas sportkerítéssel körbekerített multifunkciós labdapálya is helyet kapott 6 db focikapuval és 6 db kosárlabdapalánkkal, ebből 4-4 van keresztbe és 2-2 hosszábban, utóbbiakhoz tartozik a pályafelfestés is a gumiborítású pályán.

 

hirdetés

 

Ping-pong

A labdapálya mellett kavicsos talajon beton pingpong asztalt találunk műanyag plexihálóval:

 

Fitneszpark

A park bejáratánál kavicsos talajon egy fitneszeszparkot találunk. A kilencféle eszközből nyolchoz a helyszínen is megnyithatod majd az Eddz Okosan használati videóit a free WIFI segítségével (kattints az eszköz nevére):

Két haspadot is találunk még itt:

 

Kondipark (Street Workout Park)

A fitneszpark mellett gumi burkolatú talajon kapott helyet a kondipark. A 10 féle eszközből kilenchez a helyszínen is megnyithatod az Eddz Okosan használati videóit a free WIFI segítségével (kattints az eszköz nevére):

 

hirdetés

 

Térkép

A Tejút parkot “Budapest-21 | Tejút park” néven találod meg a Free Sport Parks térképen:

 

 

Budapest Közösségi Sportoldala

Fedezd fel Budapest összes kerületének közösségi sporttereit! MEGNÉZEM.

 

Te is segítenéd a munkánkat?

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a közösségi sportlehetőségeket, amiben te is segíthetsz, ha az ADD TOVÁBB kampányunkban irodai vagy otthoni nyomtatóval kinyomtatható plakátot helyezel ki iskolád, munkahelyed, vagy üzleted faliújságjára. Köszönjük, ha követsz minket a lenti csatornák bármelyikén! #SportraFel