Budapest Urban Games 2019

Budapest Urban Games 2019 - Free Sport Parks térkép blog

2019. augusztus 29-én újra megrendezésre kerül a Budapest Urban Games (röviden BUG) sportrendezvény, amit a szervezők röviden így foglalnak össsze: „1 nap, amatőröknek, profi sportolóknak, de elsősorban a főváros lakóinak!”.  Miről is fog szólni ez a nap?

1 nap, 4 helyszín, 6 sportág

Izgalmas lesz ez a szombati nap, mert idén a város négy pontján hat sportágban indulhatnak a versenyzők: Grundfoci és Streetball a Klauzál téren, Futás és Laser Run a Citadellán, valamint Falmászás az Öntőház udvarban a Várkert Bazár területén és Úszás a Dunában a Szabadság híd pesti hídfőjétől. Természetesen szurkolni is érdemes kimenni, mert nem mindennapi a látvány, akár a Dunában ennyi embert úszni látni vagy éppen a Citadellán a futók kígyozó sorait nézni és a Klauzál téren, igazi sporthangulat várja a látogatókat!

Budapest Urban Games 2019 - 6 sportág - Free Sport Parks térkép blog
(Fotó: Budapest Urban Games Facebook oldala)

Megújult pályák

A BUG társadalmi küldetéssel is bír, így például idén a Járókelő.hu közreműködésével segédkezett a városligeti Strandröplabda pályák felszerelésében, ahol mostantól  már hálók és labdák is vannak, amelyeket a pár méterre lévő Pántlika Bisztróból tudtok elkérni. (a pályát megtaláljátok a térképünkön)

Budapest Urban Games 2019 - Strandröplabda pálya a Városligetben - Free Sport Parks térkép blog
Városliget Strandröplabda pálya (Fotó: Járókelő.hu Facebook oldala)

 

hirdetés

 

Az újbudai Bikás parkban pedig új rugós gyűrűk felszerelését intézték, ahol tavaly egy egész lelátót segítettek felépíteni! (a pályát megtaláljátok a térképünkön)

Budapest Urban Games 2019 - Kosárlabdapálya a Bikás parkban - Free Sport Parks térkép blog
Bikás park – Kosárlabda pálya (Fotó: Budapest Urban Games Facebook oldala)

A Budapest Urban Games további tevékenységeiről és a rendezvény részleteiről a BUG weboldalon tájékozódhattok.

Közösségi sporthelyszínek

Akik a rendezvény után kedvet kapnak a sportokhoz, azok ne felejtsék, hogy a hat BUG sportból hármat az év többi napján is szabadon űzhetnek Budapest köztéri közösségi sportpályájáin, hiszen több mint 170 focipálya, több min 100 kosárlabda pálya, több mint 50 streetball pálya és több mint 25 rekortán futópálya várja ingyenesen az év minden napján a sportolni vágyókat. Szóval Sportra Fel szombaton és egész évben is! :). Fedezd fel Budapest és összes kerületének közösségi sporttereit! MEGNÉZEM

 

 

Te is segítenéd a munkánkat?

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a közösségi sportlehetőségeket, amiben egyszerűen tudsz segíteni, ha az ADD TOVÁBB kampányunkban irodai vagy otthoni nyomtatóval kinyomtatható plakátot helyezel ki iskolád, munkahelyed, vagy üzleted faliújságjára. Online is segíthetsz az ADD TOVÁBB facebook posztunk megosztásával. Köszönjük!

Csatlakozz te is "SPORTRA FEL" facebook csoportunkhoz (kattints a képre):

Free Sport Parks Pascal Ride fotó

Fehér Paszkál - online marketing és SEO szakértő, hobbi hegyikerékpáros. Jó ügyként céljául tűzte ki a Free Sport Parks térkép projekttel, hogy naprakész információkkal lássa el az embereket a közösségi sport lehetőségekről, valamint szakértői tanácsokkal támogassa az ügyben elkötelezett városokat, kerületeket közösségi sportaktivitásuk fejlesztésében.